شاخص : عضو هئیت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با بیان اینکه ۳۰۰نفر مبتنی بر فضای مجازی در سال ۹۴ طلاق گرفتهاند، گفت: اتلاف زمان، دوری از خانواده، آسیبهای اجتماعی و فرهنگی، فکری، عاطفی و جسمی از آسیبهای تحمیل شده به جامعه است.
به گزارش خبرنگار اجتماعی شاخص، احمد رضا متینفر عضو هئیت علمی دانشگاه امام حسین(ع) در همایش شبکه های اجتماعی و فضای مجازی که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه بین المللی امام خمینی(ره) برگزار شد، اظهار کرد: استفاده از شبکه مجازی حتی بومی، بدون داشتن سواد آن مشکل ساز خواهد بود.
وی با اشاره به مطالعات توکیو مبنی براینکه عدم مدیریت فضای مجازی میتواند موجب گسست از مدرسه تا خانواده شود، اذعان داشت: هدف از راهاندازی کلینیک سلامت ذهن و ترک اعتیاد فضای مجازی، پیگیری پدیدهای است که تولید ذهنیت و رفتار میکند.
عضو هئیت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با بیان اینکه ۳۰۰نفر مبتنی بر فضای مجازی در سال ۹۴ طلاق گرفتهاند، اضافه کرد: یکی از معضلات فضای مجازی عدم آموزش است که باید در این راستا نهضت سواد آموزی فضای مناسب را ایجاد کنیم.
متینفر تاکید کرد: استفاده از فضای مجازی با توجه به پیشرفت روزافزون همه جانبه جوامع هم ضرورت است هم الزام و بازگشت به گذشته غیر ممکن و نامطلوب خواهد بود.
وی با اشاره به بررسیهای صورت گرفته در کشورهایی که از پیش در این فضا حضور داشتهاند، عنوان کرد: این کشورها نیز با چنین مشکلات دست به گریبان بودند اما با استفاده از بستههای آموزشی در دوره ابتدایی آن را مدیریت کردند.
عضو هئیت علمی دانشگاه امام حسین(ع) تصریح کرد: در ایران تغذیه افراد بزرگسال و کودک از فضای مجازی یکسان بوده در حالی که این تعاملات باید با رویکرد محدود و مشروطی صورت گیرد.
متینفر ابراز کرد: تست شخصیت شناسی مبنی بر فضای مجازی پیش از ازدواج بسیار حائز اهمیت بوده چرا که ذهن اشخاص به دو فضای مجازی و حقیقی تبدیل شده است.
وی با اشاره ب اینکه تعامل آزادانه و استقلال نسبی دو ویژگی فضای مجازی است گفت: افراد تصور میکنند در این فضا هر کار که مایل باشند میتوانند انجام دهند در صورتی که بحث هویت، اعتماد و اطمینان نیازمند تامل است.
عضو هئیت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با تاکید بر اینکه فضای مجازی هم فرصت و هم تهدید، افزود: فرصتها باید با رویکرد محدود سازی و واکسینه شدن در برابر آسیبهای فضای مجازی و مشروط به مسائل دینی در راستای توانمند سازی بهرهمند شوند.
متینفر با توجه به اینکه فضای مجازی قدرت تحمیل رفتار دارد، ابراز کرد: تنظیم رژیم مصرف رسانهای مهم بوده چه بسا رسانهها با پیش فرض پر کردن خلاء افراد و جریان تعاملات تشکیل شده است.
وی با اشاره به پیامدهای این فضا عنوان کرد: اتلاف زمان، دوری از خانواده، آسیب شبکههای اجتماعی و فرهنگی، فکری، عاطفی و جسمی از آسیبهای تحمیل شده به جامعه خواهد بود.
عضو هئیت علمی دانشگاه امام حسین(ع) با اشاره به راهکارهای خانوادهها در کنترل فرزندان در استفاده از فضای مجازی، گفت: والدین در مقابله با آسیبهای فضای مجازی باید شیوههای آشنایی با شبکه ها، تعیین شروط و مقرارت در استفاده از این فضاها و قرار دادن فرزندان در جلوی چشم خود را اتخاذ کنند.
متینفر در پایان با اشاره به راهکارهای اجتماعی، آموزش در کسب مهارتها، نظارت و مدیریت بر عرصه های مختلف، اطلاع رسانی و هشداردهی، بومی سازی فضای مجازی ، تقویت اخلاق فردی و اجتماعی، تبیین استفاده درست و گسترش عرصه های کاربردی را از راهکارهای این عرصه دانست.
انتهای پیام/۷۰۰