شاخص : منتقد و کارشناس سینمابا بیان اینکه «آقای نخست وزیر» یک اتفاق جدید است، گفت: فیلمی که تماشای یک سوم اول آن مخاطب را روی صندلی میخکوب کند فیلم موفقی خواهد بود و « آقای نخست وزیر» هم از آن جمله فیلمها است.
به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر شاخص، مستند «آقای نخست وزیر» عصر روز گدشته با حضور کارگردان و دیگر عوامل فیلم و با حضور محمدتقی فهیم منتقد و کارشناس سینما، در تالار حافظ حوزه هنری قزوین اکران و نقد شد.
محمدتقی فهیم منتقد و کارشناس سینما در نقد این مستند اظهار کرد: فیلمی که تماشای یک سوم اول آن مخاطب را روی صندلی میخکوب کند فیلم موفقی خواهد بود و « آقای نخست وزیر» هم از آن جمله فیلمها است.
وی با بیان اینکه موضوع و محتوای فیلم مهم است، افزود: موضوع فیلم ما را ترقیب میکند تا بنشینیم و ببینیم که فیلم ساز نورافکن خود را به کدام نقاط تاریک از این مقطع تاریخ انداخته است.
منتقد و کارشناس سینما یادآور شد: دهه ۲۰، دهه بسیار مهمی در تاریخ کشور ما است به جهت اینکه پیروزی، شکست، دمکراسی و اتفاقات دیگری را در این مقطع تجربه کردهایم و همین تجربیات بعدها باعث شد تا انقلاب اسلامی پیروز شود.
این منتقد اضافه کرد: ایده پردازی، موضوع، تحقیق و پژوهش، جذابیت بصری فیلم در مجموع اثری را خلق کرده تا با جان و دل به تماشای فیلم بنشینیم به عبارتی فرم و ساختار کار به گونهای است که تماشاگر را سر شوق میآورد.
فهیم در ادامه گفت: مستند اساسا به دلیل رویکرد جدی و اندیشمندانهای که دارد و کمتر به بحث تفریحی میپردازد مخاطب خاص خود را میطلبد لذا با توجه به جمعیتی که امروز به تماشای این فیلم نشستهاند، میتوان نتیجه گرفت که کار در جذب مخاطب موفق بوده است.
وی افزود: آقای نخست وزیر میتواند در زمره کارهای بلندی قرار بگیرد که قابلیت نمایش عمومی را داشته باشد.
مستند «آقای نخست وزیر» یک اتفاق جدید است
منتقد و کارشناس سینما با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه باید به تاریخ معاصر پرداخت، عنوان کرد: اثری که ساخته میشود باید مطابق با نیازمندیها و مشکلات امروز جامعه باشد و از آن درس بگیریم ، چنانکه امروز هم شاهد بروز اتفاقات دهه ۲۰ در سیاست خارجه کشور هستیم.
این منتقد تصریح کرد: درمورد تاریخ معاصر به ویژه از زمان اشغال ایران توسط متفقین تا شکست دولت مصدق لازم است حتی بیشتر از صد فیلم ساخته شود زیرا باید اتفاقاتی که بیگانگان بر سر ملت ایران اوردند و اعتماد افرادی مانند دکتر مصدق به بیگانگان که موجب بر باد رفتن زحمات چندین ساله ملت ایران شد، بازخوانی شود.
فهیم اذعان داشت: فیلمساز به سراغ کسانی رفته است که خود آنها از دست اندرکاران جبهه ملی بودند یعنی از فعالان مهم عرصه سیاسی در آن دوره بودند و همانها هستند که مصدق را نقد میکنند و مستند آقای نخست وزیر از این جهت یک اتفاق جدید است و میشود حتی افرادی که برای برخی از جریانها اسطورهاند نقد کرد و این هوشمندی نویسنده و فیلمساز را میرساند.
روایت تاریخ، چنگ زدن به خاطراتی است که در لحظه خطر درخشندگی دارند
محمد رضا امامقلی کارگردان مستند «آقای نخست وزیر» در ادامه مراسم با اشاره به نحوه قالببندی و بسته بندی پیام در فیلم، عنوان کرد: با توجه به اینکه احساس میشود بعضی از مقاطع تاریخ معاصر ایران مغفول واقع شده و باید دوباره ورق بخورند و مرور شوند، ما و دوستانمان در سفیر فیلم از آذر ۹۳ به این فکر افتادیم که بخشی از تاریخ معاصر را بازخوانی کنیم.
کارگردان مستند «آقای نخست وزیر» با بیان اینکه روایت تاریخ چنگ زدن به خاطراتی است که در لحظه خطر درخشندگی دارند، گفت: به نظر میآمد که برهه پایانی سال ۱۳۲۹ تا کودتای ۲۸ مرداد سال ۱۳۳۲ مقطعی است که باید به آن پرداخته شود.
این مستند ساز افزود: قطعا اتفاقات و ریزه کارییهایی که ر این مقطع رخ داده ممکن است در فیلم جا افتاده و برخی از اتفاقات تاریخی آن طور که باید در فیلم قوام نیافته است.
وی ادامه داد: اما سعی کردیم بخش از تاریخ که در این مقطع در بروز اتفاقات متعدد نقش پر رنگی داشته را بیان کنیم و آن هم چیزی نیست جز سیاست خارجی دولت ایران در اواخر سال ۲۹ تا سال ۳۲ نیست.
کارگردان مستند «آقای نخست وزیر» با اشاره به تحقیق و پژوهشهای فراوان برای ساخت مستند، تصریح کرد: بیانات مقام معظم رهبری برای فیلم سازان انقلابی به عنوان یک نقشه راه، بسیار مهم است بنابراین بیانات ایشان را مرور و سعی کردیم با تاریخ مطابقت دهیم.
امامقلی در پایان افزود: آنچه که برای ما روشن شد این بود که پرداختن به مسائل داخلی در آن برهه از تاریخ راه به جایی نخواهد برد و آنچه که ملت ایران را آزار داده است دشمنی دشمنان و اعتماد به بیگانگان بوده بنابراین سعی کردیم به این موضوع بیشتر بپردازیم.
انتهای پیام/۱۳۰۰